Rumah Cantik Katanya…

Waaaahhhh dah lamanya tak menepek sesuatu kat sini. Sejak bertukar unit ni, saya rasa radar kehidupan saya berubah sedikit. Ada masa sangat sibuk macam tak cukup masa sebab kejar nak siapkan kerja. Dulu relaks-relaks je siapkan artikel.

Baru-baru ni pun, persiapan untuk adakan mesyuarat utama company macam nak buat program sehari padahal mesyuaratnya separuh hari je. Pulak tu hari kejadian saya boleh sakit kepala yang teramat sangat. Makan ubat pun tak baik. Try jugak dok relaks tak hilang jugak. Sudahnya terpaksa jugak gigihkan diri memandu balik dari Hotel Pacific KL ke rumah. Mata dah sembab tahan sakit. Sakitnya! Sampai rumah telan ponstan pastu terus tidur. Tu pun bangun rasa macam pening-pening sikit.

Esoknya EL. Dah duduk rumah nak tak nak buat kerja rumah jugaklah. Basuh kain, lipat kain, vakum rumah. Petang, sakit kepala semula. Makan lagi ponstan huhu. Sebenarnya dah risau sebab kira dah 3 hari sakit kepala. Dah mula memikir sakit apa aku ni? Tak tahu lah sebab terlalu penat dengan kerja? Menghadap jammed yang luar biasa 2 minggu ni?

Memang dah terfikir nak take a rest semalaman kat mana-mana. Rehat kat rumah pun akan buat kerja jugak. Kebetulan Tuah pulak nak request nak pergi rumah cantik. Dia tak request actually. Dia tanya kat ayah dia, “Ayah, bila kita nak pergi rumah cantik?” hehehe…

Saya pun dah bagitau my adeng nak relaks kat mana-mana. Yang dekat dan tak tempuh perjalanan yang panjang. Maka sibuklah my adeng cari hotel. Dalam kepala saya memang dah set nak ke Seremban je. Ni kira kali ketiga kitaorang lepak kat hotel ni. My adeng cadangkan jugak ke PD, saya kata takpelah survey la dulu hotel. tapi hati tu berat sebenarnya sebab PD tahu-tahulah hujung minggu mesti jammed dan crowded. Last2 memang ke Royale Bintang Spa & Resort jugaklah kitaorang.

Saya memang suka hotel ni. Sebab hotel ni terletak dalam kawasan Taman Tasik Sremban. Menghijau dan tenang rasanya. Poolnya pun cantik. Sapa yang pernah datang sini tahulah. Tapi pandangan setiap orang berbeza-beza. Harga pun affordable. Dah kali ketiga of course la dapat diskaun sikit.  Yang penting saya boleh relaks…lepak atas katil je hehe.

Satu lagi, saya suka breakfast kat sini. Setakat ni hotel yang ada hidangkan teh tarik time breakfast. Makanan pun pelbagai. Tak makan semua pun. Mana nak muat perut.

Tengahari Sabtu kitaorang gerak ke Seremban. Layan jammed dulu kat highway. Sampai pukul 2 lebih singgah pergi makan tengahari dulu kat Seremban Prima. Kat pukul 4 check in. Apa lagi terus lepaking haha.

Aktivitinya just layan Tuah ngan Saif mandi pool. Yang penting diorang pun seronok. Kalau 2 malam takut bosan pulak. Dan saya…duduk atas katil sambil main Candy Crush Saga haha…

pool

pintu depan Royale Bintang

qualitytime

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s