Orang malas update blog

Assalamualaikum….

Ayat klise bagi orang yang malas mengemaskini blog ialah…malas hahaha

Tapi kan…setiap kali saya duduk menghadap pc mesti anak-anak nak join sekali. Pot diaorang mesti atas riba. Nak menaip sekali huhu…Habis macamana ibu nak update blog yang bersawang setebal tilam vono ni huhuhu…Statement macam menyalahkan anak-anak la pulak. Tak baik, kan? Salahkan diri sendirilah tuan blog, sebab tak pandai nak cari masa yang sesuai. Teruk betul pengurusan masaku!

Entri terakhir bulan raya hari tu kan? Ish…apa yang telah terjadi kepada diriku ini? Ok la stop2 la membebel.

Banyak story boleh tepek tapi kan…semalam dengar cerita Shah Alam-Subang jammed eh? Dek penangan Pak Obama tu. Huhuhu….apa la yang penting sangat sampai menyusahkan rakyat semata-mata kerana ‘pembunuh’ dunia tu? Maaf! Geram ok?! Saya cuti semalam jadi tak tahu la macamana keadaan balik kerja semalam. Dah la hujan. Hari Jumaat pulak tu.

Memikirkan hal-hal dan isu-isu yang banyak berlaku kat Malaysia sekarang ni, menyesakkan fikiran sebenarnya. Dengan percanggahan statement pasal vape, kontroversi wang YAPIEM. Itu belum kira isu-isu yang masih disembunyikan sebab takut menimbulkan keresahan masyarakat. Pasal YAPIEM, ada jawapan daripada Timbalan Menteri Agama yang merupakan ex-boss saya dulu. Tapi…wallahua’lam. Allah Maha Tahu Segala-galaNya.

Ni ha…nak beritahu drama yang saya dok layan sekarang ni? Drama Melayu…of course drama ‘Tuan Anas Mikael’. Cerita boleh masuk dalam fikiran la walaupun jalan ceritanya tetap tak berbeza. Benci pastu cinta sayang. Tapi superb la lokasi drama ni. Rumah dan serba mewah!

sumber

sumber

Dengar jugak drama Hello Mr Perfect tu ramai yang kritik. Nak menangis tengok sebab ceritanya membosankan dan pelakon perempuan utamanya tu pun nampak tak real. Kadang-kadang nak jugak tengok sebab mana tahu ada yang menarik. Sekali…memang tak boleh layan langsung.

Lagi satu drama Korea. Kebetulan pulak Channel One HD banyak drama  best sekarang ni. Tapi yang paling menarik perhatian of course drama ‘The Village: The Achiara’s Secret.’ Cerita yang ada teka teki, misteri dan perlu kita berfikir macam ni memang saya suka. Sekurang-kurangnya otak saya akan berhubung untuk sama-sama fahamkan jalan ceritanya. Dah masuk episod 13 ni masih belum terjawab teka-tekinya sepenuhnya. Dah boleh agak-agak la tapi tak tahu betul ke tak. Takpe tinggal lagi 3 episod.

Cubalah tengok kalau korang bercitarasa macam saya. Kisahnya tentang seorang guru bahasa Inggeris, So Yoon (Moon Geun-Young) dari Kanada yang mengambil keputusan nak berpindah dan mengajar di sekolah kat situ. Dia berpindah ni pun ada sebab.

Sejak kedatangan Cikgu ni di Achiara, misteri mula tersingkap apabila satu mayat dijumpai dalam satu kawasan hutan di situ. Kampung yang dahulunya dikatakan sunyi daripada kes jenayah tiba-tiba meletup dengan penemuan mayat tu. Setelah proses autopsi, rupa-rupanya yang mati kakak So Yoon yang disangkanya dah meninggal dunia dalam kemalangan dengan kedua ibu bapanya. Dan dia pun baru tahu rupa-rupanya kakak dia tu anak angkat.

Banyak persoalan yang belum berjawab.

Siapa Kim Hye Jin (Jang Hee-Jin) ni sebenarnya selain daripada seorang guru bahasa Inggeris yang hilang selama 2 tahun kemudian mayatnya ditemui dalam hutan.

Siapa ibu bapa kandung yang dicari oleh Kim Hye Jin?

Apakah sebab yang jadikan perempuan kaya (Shin Eun-Kyung) tu takut sangat setiap kali sebut nama Kim Hye Jin?

Kenapa Kim Hye Jin goda suami dia?

Betul ke anak tiri (On Joo-Won) dia tu baik? Sama-sama tolong cari klu pasal Kim Hye Jin dengan Cikgu So Yoon? – Tapi saya suka la pelakon lelaki ni.

Siapa pulak lelaki yang awalnya menyamar sebagai perempuan (Choi Jae-Woong). Kemudian cari jugak klu2 pasal Kim.

Melalui pengamatan saya…hehe..plot cerita ni pasal kes rogol yang berlaku di Achiara sejak bertahun-tahun lamanya tetapi tak ada siapa nak bongkar. Tak apa. Kita tengok sampai habis dan tengok macamana kesudahannya.

Ok la…si kecik ni dah menangis-nangis nak duduk sekali huhu…Ini la dugaannya bila nak update blog.

sumber

sumber

 

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s