Semangat puasa tahun ni

Assalamualaikum…

Hari ni dah 14 Ramadhan. Alhamdulillah. Makin lama makin seronok dan relaks berpuasa. Masa cepat sangat berlalu kan? Tak terasa lapar sangat. Cuma ada masa-masa tertentu saja. Budak-budak berdua, Tuah dan Saif sangat behave. Tak kacau sangat time ibu dan ayah berbuka.

Apa yang semangatnya tahun ni? Hehe…semangat nak memasak dan buat kuih. Hari tu dah berjaya buat nasi ayam. Lepas tu buat puding roti sebab mak buyung, adik saya teringin nak makan hari Sabtu lepas. Betullah, masakan ni kalau kita buat, jadi dan ada orang makan rasa seronok dan nak buat lagi dan lagi. Tapi, biasalah orang mengandung ni makannya sikit je. Last-last saya jugak yang tukang perabih. My adeng tak minat puding roti. Kalau puding karamel dia laju. Yang tu tak sempat nak buat lagi.

Hari ahad pulak buat buah melaka. Ala, tak sempat nak snap gambar sebab siap buatnya dah dekat nak berbuka. Dan saya jugaklah yang tukang perabih. Sedap la bukan tak sedap. Tapi time tu my adeng sakit perut. Dia makan sikit je. Adik saya pun bawak balik sikit untuk husband dia. Yang balance tu la saya pulun time sahur.

Ni 2 minggu lagi nak raya. Rasa tahun ni nak buat kek lapis (percubaan kali ke-2) dan kek marble, kegemaran my mom. Insya Allah, semangat berkobar-kobar ni harap-harapnya sampailah ke penghujung Ramadhan nanti. Belum belek lagi resepi kek yang senang dan bahannya sikit hehe. Selalu lupa. Nanti nak belek 2 buah buku resepi kek lapis yang my mother in law bagi tu.

Dalam oven

Dalam oven

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s