Merehatkan diri di Pangkor

Saya salah sebab mengemaskini blog pada waktu pejabat tapi sungguh semangat saya terbang entah ke mana-mana. Dari pagi tadi membawa ke petang ni, tiada langsung jiwa mahu bekerja dengan bersungguh-sungguh. Harap-harap ini mainan perasaan yang rasa ‘sakit’ untuk hari ini sahaja.

Actually, nak cerita pasal program cuti-cuti kitaorang sekeluarga. Hari Sabtu baru ni kami sekeluarga ke Pangkor. Spesifiknya kami ambil pakej percutian di Teluk Dalam Resort dengan harga RM288.00 untuk 2 hari 1 malam. Kesimpulannya, memang puas hati walaupun hanya spent masa yang pendek di Pangkor. Lagipun, ni kali ke-2 saya dan my adeng ke Pangkor dan first trip Tuah. Hmm…rasa relaks dan tak serabut macam saya pergi Langkawi hari tu.

Kami bergerak dari rumah lebih kurang pukul 8 pagi. Konon, nak gerak pukul 4 pagi last-last tidur pengsan, pukul 6 baru bangun memang lambat la dari perancangan. Tapi saya tak kisah sangat. Buat apa nak cepat-cepat,kan? Kata bercuti tak payah lah rushing2 macam kita nak pergi kerja pagi-pagi. Sampai di Lumut lebih pukul 12 lebih. Kitaorang ambil feri khas terus ke Teluk Dalam pukul 1.45 petang. Makan dulu kat area pengkalan feri tu. Perjalanan lebih singkat iaitu 30 minit berbanding kalau kita ambil feri biasa tu.

Sampai di jeti, dah ada cater Teluk Dalam Resort yang menunggu kami. Orang tu dah tahu kami ke TDR berpandukan pada tag yang dah diletakkan pada back pack kami. Rasa perjalanan smooth je. Hehehehe….

Oh, ya…pakej kami termasuk dengan tambang feri, makan malam, sarapan dan makanan tengahari keesokan harinya. Best kan? Perjalanan dari lobi resort ke bilik kami memang agak jauh la. Tapi, relaks aje walaupun terpaksa berjalan dalam panas dan sambil dukung Tuah hahahahah…

Aktiviti kitaorang macam biasa…jalan-jalan pusing Pulau Pangkor, mandi pool, jalan-jalan tepi pantai (tak mandi laut pun sebab Tuah takut dengan air laut). Shopping? Takde sebab takde apa sangat yang nak dibeli kat sini.

Layankan ajelah gambar ni.

20130609_120325Tag yang diletakkan pada beg semasa check in kat jeti Lumut

20130608_181026Pertama kali masuk pool tapi ini budak sangat confident dan tak sabar-sabar nak terjun

20130608_182627

Tuah takut-takut main di gigi air hehehe…cute!

20130609_115605

Gambar anak bujang dengan ibu. Susah tuan blog nak enterprame ni 

20130609_100816

Subhanallah! Indahnya ciptaan Allah. Dekat batu-batu tu saya rasa salah satu lokasi penggambaran filem Senario

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s