Peminat MasterChef

Since saya mengandung, saya suka sangat tengok program Masterchef.  Masterchef America, Australia dan Junior Masterchef Australia semua saya ngadap. Nak kata pehtu pegi praktik masak takde pon tapi suka sangat tengok diorang masak dan persembahkan makanan diorang kepada juri. Ish, kalu saya diberi time macam tu mau ke laut rasanya. Pehtu nak suruh orang komen lak masakan kita. Nak tunggu diorang bagi komen, jantung dah macam nak gugur.

Memandangkan sekarang dah ada Masterchef Malaysia, saya  layan Masterchef Malaysia la pulak. Saya follow dari awal. Takat ni saya takde lagi peserta favourite. Yelah, awal lagi. Cuma saya tertarik dengan seorang peserta dari Sabah. Keja penoreh getah tapi waktu pusingan awal aritu dia berjaya mengagumkan juri dengan masakan baratnya. Haaa…Saiful namanya.

Secara keseluruhan saya nampak MCM ni nampak serius. Yelah, tak semua tukang masak macam Chef Wan, boleh berceloteh sambil memasak. Kan aritu Chef Wan komen MCM ni straight sangat. Takpelah, MCM kedua nanti ada la penambaikannya. Lepas ni buat la MCM Junior. Mesti best.

Jadi, marilah kita layan program ni hingga ke episod akhir. Mana tau kita pulak peserta Masterchef Malaysia kedua hahahahaha….

2 thoughts on “Peminat MasterChef

  1. Saya pun suka follow MasterChef ni kak. Mula2 encik suami tanya apa yang best sangat program ni pastu skrg ni dia lak yang terpacak awal-awal depan TV. Siap panggil saya lagi kalau program dah nak start hahahahahahahah

    • ilhamfatihah says:

      Hehehehe…sama la ngan suami ksu. Tapi sebab dia dah tahu ksu memang layan masterchef dari dulu, dia pun layan sama la.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s