Mahu Ucap Setinggi Tahniah Buat Mereka!

 

Fuhhh! Seriously saya tak sangka pencapaian mereka sehebat ini. Tak sangka…mereka mampu bangkit dari kekalahan dan arini mereka dah jadi jaguh bola sepak Asia Tenggara. Banggaaaa sangat! Masa mula-mula Piala AFF Suzuki ni, saya buat tak tau je. Yelah, takut. Masih mengharap ada perubahan tapi takut mengharap lebih-lebih sangat nanti saya gak yang kecewa. Hehehe…

Bila tengok team Malaysia kalah 1-5 ngan Indonesia, saya tengok macam dah takde harapan Malaysia nak cipta kejayaan…tapi bila dah berjaya ke separuh akhir dan baca komen positif dari surat khabar, saya mula amik tau semula. Separuh akhir lawan Vietnam kat Bukit Jalil, saya tengok macam-macam tu je. My adeng tengok kat stadium. Bukak siaran langsung tapi buat hal lain. Time 2 gol tu pun saya tak tengok  tapi memang tak sangka diorang menang dengan juara bertahan tu.

Time lawan Indonesia kat Bukit Jalil…masya Allah saya tak sangka (tak sangka lagi? hehe) stadium boleh penuh macam tu. Meriah yang tersangat-sangat!!! Tapi, saya tetap tak tengok betul-betul sampai tiga-tiga gol yang cantik tu saya terlepas. Takpelah, yang penting udoh menaaanngggg.. YEEEEE…

Alhamdulillah… kejayaan baru dah tercipta! Setinggi-tinggi tahniah buat semua pemain, jurulatih, pegawai dan semua rakyat Malaysia termasuk saya sebab  Malaysia sudah menambah koleksi kejayaannya untuk dipahatkan di arena antarabangsa. Waaahhhh..bangganya…

Terima kasih dan teruskan perjuangan mencipta lebih banyak kejayaan..K.Rajagopal, Khairul Fahmi, Sharbinee, Safiee Sali, Nor Shahrul Idlan, Ashari, Kunanlan, Mahalli, Muslim, Safiq, Amirulhadi dan semua yang terlibat membentuk skuad Harimau Malaya!

p.s. Saya tak mahu nama Harimau Malaya ditukar kepada Harimau Malaysia. Sebab Harimau Malaya sudah punyai lambang kegagahan dari sebuah megara yang dahulunya adalah Malaya. Biarlah dikekalkan nama bersejarah itu.

Tumpang gembira dengan kejayaan anak-anak muda ni

Teruskan sokongan buat mereka

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s