Annyeong haseyo…mood Korea hehe

Kalau ikut faktanya…saya ni antu drama dan pelakon Korea tapi rezeki my adeng dapat jejak kaki ke bumi Korea. Jeles? Tak pun…dia dapat pegi saya dapat tempiasnya hehehe…Nak follow, idok le mampu nak bayo tambang flight ngan penginapan. Takpe la…(pujuk ati). 10 ari dia kat sana. Nasib baik boleh berhubung thru fb. Ada la sekali dia call ngan sms 2,3 kali. Al maklum la mahal cajnya.

Dia share la pengalaman dia kat sana. Memang Korea memiliki teknologi yang sangat canggih dan terkedepan daripada kita. Kita pun tau pasal tu, kan? Makanan tak jauh beza sangat kot, sebab diaorang kat sana pun makan nasik tapi my adeng kata nasik diorang lembik. Sayur, main celur2 je lepas tu letak le garam. Satu kelebihan Korea ni, memang performance hidangan makanan diaorang tip top. Cantik sangat…

Malas nak cite banyak sebab saya dengar cite je and tengok gambar je. Nak tepek sikit souvenir yang my adeng bawak balik.

Antara ‘tangkapan’ my adeng

Saya paling suka yang ni..jam tangan silver buatan Korea


Saja buat jakun tepek duit syiling

Belom terbuka selera nak makan che kimchi ni

Surat khabar yang dibawak balik sebagai kenangan

Perkampungan tradisional – Goyang

Mari bandingkan longkang kat Malaysia ngan longkang kat Korea??

3 thoughts on “Annyeong haseyo…mood Korea hehe

  1. makcik says:

    Cuba fikir dan bayangkan pada tahun 1960 Korea dibandingkan Malaysia , Malaysia lebih kurang sama tahap dengan Malaysia ,in fact, Malaysia atas sikit dari Korea. Macam mana dia sekarang lebih maju berlipat kali dari Malaysia? Tambahan pulak Malaysia ada hasil minyak pula kira2 lebih kaya dari Korea tapi lebih mundur.
    Rasanya Malaysia tak kaya dengan minyaknya sebab rakyat Malysia rela mengkayakan orang2 tertentu sahaja.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s