Chawan

Pertama kali datang ke Chawan ni, hari Ahad lepas. Chawan ni stail kopitiam ala-ala Old Town Coffee tu. Kat mana ni? Kat area Bangsar opposite dengan Bangsar Village. Ni kali pertama aku makan kat area Bangsar ni. Sebelum ni memang aku dah set, ni tempat orang kaya dan tak pernah terlintas lah yang aku akan makan kat situ. Yelah, kat situ ada Restoran Rebung, Restoran Lemon. Betu ke ni? Satu lagi aku bayangkan area ni sangat sesak sebab memang tempat ni tempat tumpuan kan? My adeng la dok cerita masa dia ada program kat area situ, bos dia ajak lepak situ lepas abis program. Keistimewaannya..ia ada bermacam-macam jenis nama kopi. Kopi Kapal Api, Kopi Kluang, Kopi Batu Pahat, Kopi Tenom Sabah, Kopi Hang Tuah, Kopi Cap Tupai dan macam-macam lagi la. Tapi, minuman jenis lain pun ada jugak.

Aritu aku order teh tarik je dan nak rasa nasi dagang yang berharga RM10.90. Bolehlah tapi my adeng kata sedap. Entahlah, aku memang boleh makan tapi tak habis sebab nasi dagang kan cepat muak. My adeng lak order telur 3 suku. Ish, pertama kali aku dengar telur rebus 3 suku. Kalau ikutkan dari ari Sabtu kitaorang nak makan kat situ tapi hari Sabtu tu sampai dah tengahari, so memang seksa la nak cari parking. Kitaorang cancel la niat murni kitaorang tu. Kitaorang pegi lak keesokan harinya. Sebab aku dah teruja dengar cerita my adeng. Tak boleh nak tunggu lain kali dah hehe. Hari Ahad, kitaorang pergi awal sikitlah. Sampai sana dalam area pukul 9 pagi camtu. Orang pun tak ramai lagi kat situ. Dapatlah makan dengan tenang.

Kalau nak try bolehlah pergi sana. Namanya memang unik la dan anda boleh tengoklah mana-mana menu yang berkenan di hati. Order dan selamat menjamu selera.

Buku Menu..nampak cam kotor tapi style tu

Macam-macam jenis kopi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s