Kisah Adnan Sempit

Ini pertama kali aku mengulas tentang filem dengan terperinci. Sebelum ni ada la aku cita sikit pasal Syurga Cinta. Adnan Sempit? Actually, aku memang teruja juga la nak tengok cita ni. Mungkin disebabkan kejayaan promonya, yelah sebelum 14 Januari, aku dah siap menghitung hari. Hehehe. Tapi 15 Januari, baru aku teringat cita ni dah ada kat wayang. Tu pun my adeng yang ingatkan.

Ada beberapa perkara yang aku nak share…

1) Mula-mula, aku macam mengantuk je masa awal-awalnya. Kenapa ntah? Boring sikit kot.
2) Aku minat juga dengan Shaheizy Sam ni. Lakonannya hidup. Cuma kurang minat dengan Intan Ladyana.
3) Agak bosan sebab asyik tengok pelakon yang sama je. Yang lainnya dalam filem Metrowealth kali ni, Along dan Angah Raja Lawak. Yana tu, dah tak larat tengok dia. Dah tak ada pelakon ke kat Malaysia ni, ya?
4) Ada dialog-dialog kotor yang malas aku nak tulis kat sini.

5) Aku tak faham…yang sebenarnya Adnan Sempit ni memang betul-betul mat rempit ataupun setakat suka-suka bawak motor pastu lepak dengan budak-budak motor.
6) Aku tak berapa ‘terusik’ dengan lawak-lawak dalam cite ni. Tapi tak adalah sampai aku beku tengok tanpa ada perasaan. Hehe.
7) Masa aku tengok tu, memang ramai budak muda. Maybe, filem ni kena dengan jiwa mereka sebab end of the show, dioarang siap tepuk tangan.

Tu jelah kot. Apapun aku nak bagi 5 bintang untuk lakonan Shaheizy Sam. Harap lepas ni dia akan diberi lebih banyak peluang dan watak yang akan terus tunjukkan kemampuan dia.

5 thoughts on “Kisah Adnan Sempit

  1. darkelyaz says:

    aku dh tengok ari ni,mmg berbaloi2 bayar rm 10.00 beb…g r tengok,crita mcm kehidupan sehari2 kita,cool…nk tengok rempit v3 plak nnti…

  2. ngegeh babe says:

    hah baruk tadik sidak opis mek nyuroh mek nangga crita tok. tapi memandangkan sik ada pelakon-pelakon nya yang kamek minat pun, jadi ada serut kit lah mek nak nangga. hehe.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s